Over So Grade

 

  • Hét sociale textielsorteercentrum in de FoodValley
  • Creëert werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Geoptimaliseerd sorteerproces (ca. 98% van de kleding, textiel en schoenen wordt hergebruikt)
  • Herdraagbare kleding wordt verkocht in Nederlandse kringloop- en tweedehands kledingwinkels.

Hét sociale textielsorteercentrum in de FoodValley, goed voor mens en milieu. Dat is waar So Grade voor staat! Dit nieuwe textielsorteercentrum is in 2015 opgestart door textielinzamelaar Curitas en kringloopwinkel Restore Kringloop. Ons doel is banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door kleding en aanverwante producten zoals schoenen, tassen en huishoud textiel te sorteren. Of het nu gaat om herdraagbare kleding, herbruikbare gordijnen en beddengoed of oude poetslappen.. So Grade vindt altijd een manier om uw textiel een nuttige bestemming te geven.

 

Onze medewerkers sorteren textiel, schoenen en aanverwante producten die zijn ingezameld in de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen via containers, huis-aan-huis acties én de winkels van Restore Kringloop. Het textiel wordt gesorteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om werkervaring op te doen. Zo draagt So Grade bij aan diverse goede doelen. We helpen het milieu te ontlasten en creëren banen!

 

Leerwerkplekken

Wij hebben uitsluitend medewerkers uit de regio in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sommigen van hen vinden bij So Grade een vaste baan en anderen doen tijdelijk werkervaring op in een leerwerkplek waarna zij gemakkelijker doorstromen naar een reguliere baan. So Grade biedt hen allerlei mogelijkheden want naast het sorteren van textiel hebben we ook andere functies in bijvoorbeeld logistiek.

 

Milieu

Ca. 98 % van de kleding, textiel en schoenen die bij So Grade binnenkomen wordt hergebruikt. Een deel hiervan komt in Nederland bij kringloopwinkels en tweedehands kledingwinkels terecht. Niet-herdraagbare kleding en textiel wordt gerecycled tot o.a. poetslappen, ondertapijt of isolatiemateriaal. Slechts een klein deel (ca. 2%) wordt afgevoerd als afval. Het gaat dan vaak om textiel wat vervuild is met olie of verf.

 

Onze naam

De naam So Grade is voor tweeërlei uitleg vatbaar. So staat voor sociaal en Grade is Engels voor sorteren. Grade kun je ook uitspreken als ‘great’ want onze activiteiten leveren een waardevolle bijdrage aan het milieu en sociale werkgelegenheid!